3. 3. 2017

Jemný ovocný koláč

7 dkg masla, 10 dkg cukru, 3 zltky, 10 dkg muky krupickovej, sneh z 3 bielkov, na hrot noza kypriaceho prasku, 40 dkg ovocia
Pena: Z 3 bielkov sneh, 12 dkg cukru, vanilka, 6 dkg lupanych mandli alebo orechov
Maslo vymiesame s cukrom, zltkami a vanilkou. Do toho pridame sneh a muku preosiatu s kypriacim praskom. Cesto rozotrieme  na pomasteny a mukou vysypany plech na 1 cm hrubo. Na to poukladame kusky zreleho ovocia a pecieme v mierne vyhriatej rure do ruzova. Kolac potom z rury vyberieme, rychlo natrieme penou, ktoru urobime tak, ze do sneho zaslahame preosiaty cukor a tlcenu vanilku, pomlete mandle alebo orechy. Natrety kolac dame este na chvilu do rury zapiect, aby pena stuhla. Hotovy posypeme vanilkovym cukrom a krajame horucim nozom.

Žiadne komentáre: