3. 3. 2017

Obrátený koláč z kastróla

maslo, 4 lyžice kryštálového cukru, jablká, hrozienka, orechy, džem, 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice polohrubej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, šľahačka, čokoláda, kyslá smotana
Kastról vymastíme maslom. Kryštálový cukor upražíme na svetlý karamel a naukladáme na neho celé jablká bez jadier. Do jamôk dáme džem, orechy, hrozienka, alebo iné dobroty.  Zo štyroch bielkov ušľaháme sneh, pridáme žĺtka, práškový cukor, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na jablká a dáme upiecť. Hotový koláč vyklopíme a zdobíme šľahačkou, čokoládou, smotanou, alebo tvarohom. Možno použiť aj iné druhy ovocia.

Žiadne komentáre: