3. 3. 2017

Broskyňový košíček Katarína

Suroviny: Korpus – 7 vajec, 14 dkg polohr. múky, 14 dkg pr. cukru, 1 vanilkový cukor, voda.
Postup: spracujeme piškótové cesto a upečieme ho vo formičkách – košíčkoch. Po vychladnutí ich vyklopíme, nastriekame krém a po stuhnutí v chladničke polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme kúskami broskýň a bielou (tmavou) čokoládovou polevou.
Krém: 3,5 dl mlieka, 7 dkg kr. cukru, 1 Zlatý klas, 15 dkg masla, 15 dkg Helie, 0,5 dl rumu, 25 dkg broskyňového kompótu, 1 vanilkový cukor, kyselina citrónová na dochutenie.
Postup: 2/3 mlieka, vanilkový cukor a kr. cukor dáme variť. V 1/3 mlieka rozpustíme Zlatý klas, vylejeme do variaceho sa mlieka a uvaríme hustý puding. Vychladíme, pridáme maslo a Heliu a vyšľaháme na hladký krém, ktorý dochutíme rumom, kys. citrónovou a kúskami broskýň.
Dokončenie: Vychladnuté košíčky vyklopíme, nastriekame krém a po stuhnutí v chladničke polejeme čokoládovou (bielou) polevou, ozdobíme kúskami broskýň a bielou (tmavou) čokoládovou polevou a mandľovými lupienkami.

Žiadne komentáre: