4 vajcia, 7 lyzic silnej ciernej kavy, 100 g mletych orechov, 300 g praskoveho cukru, 15 g kypriaceho prasku, 200 g hrubej muky
Krem: ¼ l mlieka, 2 lyzice hladkej muky, 1 kremovy prasok Zlaty klas, 250 g masla, 150 g praskoveho cukru, 1 zltok, 2-3 lyzice rumu
Poleva: 100 g cokolady na varenie, 80 g stuzeneho pokrmoveho tuku Iva
Zltky s cukrom a kavou vymiesame, pridame mlete orechy, kypriaci prasok premiesany s mukou a tuhy sneh vyslahany z bielkov. Pripravene cesto vylejeme na plech vylozeny vymastenym papierom a pecieme vo vyhriatej rure asi 20 minut.
Krem: Z mlieka, muky a kremoveho prasku uvarime za staleho miesania hustu kasu. Zvlast vymiesame maslo s cukrom a zltkom. Prichutime rumom. Vymiesane maslo po castiach zmiesame s vychladnutou kasou. Hotovu plnku rozotrieme na vychladnuty mucnik a povrch polejeme rozpustenou cokoladou s Ivou (vo vodnom kupeli).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára