Cesto: 250 g hladkej muky, 125 g masla, 50 g praskoveho cukru, zltok, 2 cl studenej vody, 5 g soli, strapec bieleho hrozna, strapec tmaveho hrozna, 30 g praskoveho cukru
Krem: 2,5 dl mlieka, 2 zltky, 80 g praskoveho cukru, 30 g hladkej muky, 1/2 vanilkoveho struku alebo vanilkova esencia
Z masla, muky, cukru, zltka, vody a soli vypracujeme hladke cesto, ktore odlozime na 30 minut do chladnicky. Mlieko privedieme do varu s vanilkovym strukom alebo vanilkovou esenciou. Zltky rozmiesame s cukrom na penu, pridame muku, dobre premiesame a prilejeme horuce mlieko. Premiesame, dame varit a po zovreti za staleho miesania odstavime z tepelneho zdroja. Nechame vychladnut. Formicky na male kolaciky vytrieme maslom a rukami oblozime cestom aj po bokoch. Spodok cesta poprepichujeme vidlickou a vlozime do vopred vyhriatej rury na 10 minut. Po miernom vychladnuti nalejeme do kazdej formicky zltkovy krem, po povrchu nahusto ozdobime polovickami bieleho a tmaveho hrozna. Posypeme praskovym cukrom a opat vlozime do horucej rury na 10 minut. Hroznove kolaciky vyklopime z formiciek a servirujeme vo vlaznom alebo studenom stave.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára