300
g zmrazeného špenátu., 1 malá cibuľa., 20 g rastlinného tuku.,
1 dl smotany., 15 g hladkej múky., 2 vajcia., 30 g parmezánu, tuk
na vymastenie nádoby., 10 g masla., 10 g strúhanky., muškátový
orech., mleté biele korenie., 1 dl horúceho vývaru alebo vody.,
soľ.,
Cibuľu
pokrájame nadrobno, speníme na tuku, pražíme ešte 5 minút,
zalejeme vývarom varíme 5 minút, pridáme špenát a na miernom
ohni dusíme 15 minút. Zmiešame žĺtky, smotanu, hladkú múku, 20
g strúhaného parmezánu a nalejeme na špenát, posolíme,
okoreníme, nastrúhame trochu muškátového orecha a premiešame.
Bielok vyšľaháme a primiešame do špenátovej masy. Ohňovzdornú
nádobu vymastíme tukom, naplníme špenátovou masou, posypeme
strúhankou a zvyškom strúhaného parmezánu a navrch uložíme
drobné vločky masla. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút.
Podávame k teľaciemu alebo bravčovému mäsu s varenými zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1604 kJ – 383 kcal., B – 16,6 g., T – 26,6
g., S – 19,4 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára