16. 8. 2016

Dusený pór

500 g póru., 10 g masla., 2 lyžice egalizovaného mlieka., 1 lyžička maizeny., 1 lyžica smotany., 1 šálka horúceho vývaru alebo vody., mleté čierne korenie., 2 – 3 kvapky neenergetického tekutého sladidla., muškátový orech., soľ.,
Pór očistme, odrežeme korienky., dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky dlhé 4 – 5 cm. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme pór  5 minút za stáleho miešania popražíme. Podlejeme horúcim vývarom, okoreníme, ochutnáme a ak treba posolíme. Dusíme prikryté 15 minút. Pór vyberieme dierkovanou lyžicou a uložíme na teplé miesto Maizenu rozhabarkujeme v mlieku, zavaríme do vývaru z póru a varíme 5 minút. Potom odstavíme z tepla, pridáme smotanu, pór dáme na misu, omáčku ochutnáme, ak treba, dochutíme a pór zalejeme. Podávame horúce s varenými zemiakmi a so zomletým mäsom.

(2 porcie / 1 porcia 553 kJ – 132 kcal., B – 3,4 g., T – 4, g., S – 18,9 g)

Žiadne komentáre: