500
g póru., 10 g masla., 2 lyžice egalizovaného mlieka., 1 lyžička
maizeny., 1 lyžica smotany., 1 šálka horúceho vývaru alebo
vody., mleté čierne korenie., 2 – 3 kvapky neenergetického
tekutého sladidla., muškátový orech., soľ.,
Pór
očistme, odrežeme korienky., dôkladne umyjeme a nakrájame na
kúsky dlhé 4 – 5 cm. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme pór
5 minút za stáleho miešania popražíme. Podlejeme horúcim
vývarom, okoreníme, ochutnáme a ak treba posolíme. Dusíme
prikryté 15 minút. Pór vyberieme dierkovanou lyžicou a uložíme
na teplé miesto Maizenu rozhabarkujeme v mlieku, zavaríme do vývaru
z póru a varíme 5 minút. Potom odstavíme z tepla, pridáme
smotanu, pór dáme na misu, omáčku ochutnáme, ak treba, dochutíme
a pór zalejeme. Podávame horúce s varenými zemiakmi a so zomletým
mäsom.
(2
porcie / 1 porcia 553 kJ – 132 kcal., B – 3,4 g., T – 4, g., S
– 18,9 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára