13. 8. 2016

Slovenská pochúťka

750 g bravčovej krkovičky, cibuľa, sójová omáčka, sauce marinády, cesnak, sladká a pálivá paprika, olej, soľ, korenie, drvená rasca, korenie Gyros, trochu máčanoho škrobu, cesto na zemiakové placky
Mäso nakrájame na malé rezance, dáme do misy a pridáme omáčky, korenie, nakrájaný cesnak a cibuľu a zalejeme olejom. Všetko dobre zamiešame a necháme min. 5 hodín marinovať. Potom zmes opečieme na veľa rozpálenom oleji (najlepšie v teflónovéj nádobe, pripaľujú sa) asi 5 minút. Potom zalejeme vývarom a dusíme zvoľna do mäkka .. Upečieme väčšie a silnejšie zemiakové placky, dáme ich na tanier, poukladáme hotovú zmes, zemiakovú prehneme a podávame.

Žiadne komentáre: