200 g fazuľa, 400 g kyslá kapusta, 250 g zemiaky, 50 g cibuľa, 50 g olej, 25 g múka hladká, 400 g údené mäso, soľ, čierné mleté korenie, cesnak, cukor
Prebratú a umytú fazuľu namočíme a na druhý deň ju varíme v tej istej vode spolu s umytým udeným mäsom. Keď je mäso mäkké vyberieme ho. Pokrájanú cibuľu zapeníme na masti pridáme kyslú kapustu, podlejeme vodou a dusíme. Mäkkú kapustu pridáme do fazule, spolu so zemiakmi, ktoré sme uvarili osobitne. Zahustíme ju na sucho opráženou múkou rozriedenou vodou. Osolíme dochutíme rozotretým cesnakom a korením . Podľa potreby aj cukrom a povaríme. Mäso pokrájame na porcie a podávame s kapustou a chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára