5. 8. 2016

Plnené lokše

lokše : 500 g zemiakov, 250 g hladkej múky, 2 vajíčka, 100 g bravčovej masti, soľ
plnka : 750 g údeného pliecka, 200 g cibule, 500 g kyslej kapusty, 100 ml oleja, mleté čierne korenie, soľ


Cibuľu nadrobno nakrájame, speníme na oleji a pridáme nakrájanú vyžmýkanú kyslú kapustu a podusíme. Vmiešame na pásiky nakrájané údené pliecko, okoreníme a opatrne prisolíme. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, necháme dobre vychladnúť, zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo pretlačíme cez sitko, dáme na pomúčenú dosku, pridáme vajíčka, múku a dobre premiesime. Cesto rozdelíme na niekoľko dielov (tak asi po 130 g). Každý rozvaľkáme na tenkú placku, ktorú upečieme na suchej platni (prípadne na panvici). Hotovú lokšu pomastíme rozpustenou bravčovou masťou, naplníme pripravenou zmesou a zavinieme. Podávame ešte horúce.

Žiadne komentáre: