300
g rybieho filé., 10 g masla alebo oleja., 2 väčšie kúsky
očisteného póru (asi 250 g)., 1 malá cibuľa. vegeta., 1/2 dl
bieleho vína., mleté čierne korenie., mletá sladká červená
paprika., soľ.,
Očistený
a umytý pór rozrežeme po dĺžke napoly a nakrájame z neho pásiky
dlhé asi 4 cm. Poukladáme do plytkej ohňovzdornej nádoby, ktorú
sme vymastili tukom. Primiešame cibuľu, pokrájanú nadrobno,
okoreníme a posolíme. Navrch uložíme hrubšie kúsky rybieho
filé, pokvapkáme zvyškom masla polejeme vínom, prikryjeme
alobalom a dusíme asi 30 minút. Hotové ozdobíme zelenými
lístkami póru.
(2
porcie / 1 porcia 821 kJ – 196 kcal., B – 26,5 g., T – 6,0 g.,
S – 9,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára