16. 8. 2016

Rybie filé s pórom

300 g rybieho filé., 10 g masla alebo oleja., 2 väčšie kúsky očisteného póru (asi 250 g)., 1 malá cibuľa. vegeta., 1/2 dl bieleho vína., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., soľ.,
Očistený a umytý pór rozrežeme po dĺžke napoly a nakrájame z neho pásiky dlhé asi 4 cm. Poukladáme do plytkej ohňovzdornej nádoby, ktorú sme vymastili tukom. Primiešame cibuľu, pokrájanú nadrobno, okoreníme a posolíme. Navrch uložíme hrubšie kúsky rybieho filé, pokvapkáme zvyškom masla polejeme vínom, prikryjeme alobalom a dusíme asi 30 minút. Hotové ozdobíme zelenými lístkami póru.

(2 porcie / 1 porcia 821 kJ – 196 kcal., B – 26,5 g., T – 6,0 g., S – 9,0 g)

Žiadne komentáre: