Cesto: 50 dkg polohrubej múky, 15 dkg práškového cukru, 30 dkg margarínu, 2 vajcia, štipka soli. Na potretie bielok, na posypanie práškový cukor.
Plnka:18 dkg posekaných jabĺk, 18 dkg hrozienok, 8 dkg korintiek, 3 dkg margarínu, 8 dkg kr. cukru, 1 lyžička škorice, ½ lyžičky mletých klinčekov, ½ lyžičky muškátového orieška, 1 dcl koňaku, šťava a kôra z 1 citróna.
Všetky prísady do plnky povaríme asi 30 minút, vychladnúť. Z prísad vymiešame cesto a dáme do chladu. Rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 8 cm . Polovicu uložíme na vymastený plech, na každé dáme kôpku plnky a okraje potrieme bielkom. V strede ostatných kruhov vykrojíme hviezdičky, položíme ich na kruhy s plnkou a okraje pritlačíme. Na vyčnievajúcu plnku položíme vykrojené hviezdičky. Povrch koláčov potrieme bielkom a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára