4. 3. 2017

Jablkový koláč z kysnutého cesta

vrecko kysnuteho cesta, 2,5 dl mlieka, 100 g rastlinneho tuku
Plnka: 1 kg jablk, marhulovy dzem, hrst orechov, 4 lyzice cukru, vanilkovy cukor, sol
Obsah vrecka vysypeme do misky, pridame vlazne mlieko s rozpustenym tukom. Dobre vypracujeme na vlacne cesto, ktore prikryte nechame vykysnut. Jablka osupeme, pokrajame na mesiaciky a pokvapkame citronovou stavou. Tesne pred kladenim na kolac ich posypeme trosickou soli, premieesame a potom zmiesame s praskovym a vanilkovym cukrom. Vykysnute cesto premiesime, polozime na vymasteny plech a roztlacime. Potom potrieme dzemom, posypeme zomletymi orechmi a nahusto pokladieme jablka. Nechame pokysnut. Pecieme vo vyhriatej rure 30 minut.

Žiadne komentáre: