3. 3. 2017

Jablčník-recept

30 dg hladkej muky, 10 dg masla, 3 dg bravcovej masti, 6 dg praskoveho cukru, 2 zltky, 2 lyzice sladkej smotany, lyzica rumu, balicek vanilkoveho cukru
Maslo rozkrajame nadrobno, pridame bravcovu mast, muku, cukor, zltky, smotanu, vanilkovy cukor, rum a vsetko spolu zlahka zamiesime. Nechame 2 hodiny odpocinut. Cesto rozdelime na 2 diely. Jeden rozvalkame a vlozime na plech. Pokryjeme ocistenymi a  na tenke listky nakrajanymi jablkami, posypeme hrozienkami, mletou skoricou, mletymi orieskami a praskovym cukrom. Pokryjeme druhym rozvalkanym dielom, potrieme zltkom a posypeme jemne posekanymi orieskami. Pecieme v dobre vyhriatej rure. Upecene nakrajame na stvorce a posypeme praskovym cukrom, v ktorom sme rozmiesali vanilkovy cukor.
Plnka: 3/4 kg jablk, lyzicka mletej skorice, 10 dg hrozienok, 10 dg orieskov, 10  dg praskoveho cukru

Žiadne komentáre: