Do zmesi masla, cukru a soli za stáleho miešania pridávame múku a žĺtky. Keď sa zmes začne podobať na hrubú strúhanku, pridáme studené mlieko. Jemne pomúčime a opatrne z cesta vyformujeme guľu. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Potom vyformujeme do vrúbkovanej tortovej formy s priemerom 25 cm a dáme piecť na 180 °C asi 15 minút. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, maslo a kakao. Ušľaháme vajcia s cukrom na ľahký krém a pridáme smotanu na šľahanie. Obe zmesi rozmiešame a nalejeme na predpečený korpus. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 40 – 45 minút pri teplote 150 °C . Vychladnutý podávame so šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára