4. 3. 2017

Vývar s haluškami

Pre 4 osoby: sliepka, sol, mlete cierne korenie, 2 mrkvy, petrzlen, kusok zeleru, cibula, 100 g bravcovej pecene, vajce, 1 PL masla, petrzlenova vnat, 2 struciky cesnaku, struhanka, majoran
Sliepku rozpolime, umyjeme a vlozime do osolenej vody. Pridame mlete cierne korenie a uvarime do polomakka. Potom pridame ocistenu a pokrajanu zeleninu a vsetko spolu uvarime domakka. Pecen zomelieme najemno, pridame vajce, rozotrete maslo a premiesame. Potom zmes dochutime mletym ciernym korenim, solou, nasekanou petrzlenovou vnatou, pretlacenymi strucikmi cesnaku, struhankou a majoranom. Vsetko spolu dokladne premiesame. Polievku precedime cez sito. Zo zmesi urobime halusky, ktore zavarime do slepacieho vyvaru. Zeleninu mozeme podavat osobitne na tanieri spolu s chrenom a kremzskou horcicou.

Žiadne komentáre: