24. 3. 2017

Vínová pena Zabaione

300 g zeleneho a modreho hrozna, 1 citron, 4 zltky, 50 g cukru, 80 ml marsaly, 2 stonky medovky, skorica
Hrozno umyjeme a nechame dobre odkvapkat. Bobule pozdlzne rozpolime a odstranime zrnka. Rozlozime ich na tanieriky alebo do kompotovych misiek. Citron umyjeme horucou vodou, osusime a koru najemno nastruhame. Citron rozkrojime a vytlacime stavu. Zltky, cukor, citronovu stavu a koru dame do kotlika. Opatrne prilejeme vino a metlickou vsetko kratko pomiesame. Kotlik postavime do vodneho kupela - do sirokeho hrnca s horucou vodou. Sporak nastavime na nizku teplotu a zltkovu masu slahame metlickou asi 5 minut. Pena ma byt ako husty krem, lahka a svetla.

Žiadne komentáre: