23. 3. 2017

Vianočné oriešky

400 g hladkej muky, 250 g masla, 250 g praskoveho cukru, 250 g mletych vlasskych orechov, 1 PL kakaa
Z uvedenych surovin vypracujeme cesto, naplnime ho do orechovych formiciek tak, aby v strede zostala priehlbinka a upecieme v stredne vyhriatej rure.
Plnka: 4 dl mlieka, 2 vrecuska vanilkoveho cukru, 2 balicky vanilkoveho pudingu, 1 PL krystaloveho cukru, 250 G hery, 150 g praskoveho cukru, 1 zltok
Polovicu mlieka dame varit s lyzicou cukru, v druhej polovici rozmiesame vanilkovy cukor, pudingovy prasok, vlejeme do vriaceho mlieka a za staleho miesania uvarime hustu kasu. Nechame ju vychladnut, medzitym vymiesame maslo s praskovym cukrom a zltkom na lahky krem a postupne pridavame vychladnuty puding. Dbame vsak, aby vsetky suroviny mali rovnaku teplotu, inak by sa nam krem zrazil.

Žiadne komentáre: