11. 3. 2017

Tvarohové buchtičky

1.cesto: 420 g hladkej muky, 3 zltky, 2,5 dl mlieka, 40 g drozdia, stipka soli
2.cesto: 100 g hladkej muky, 210 g margarinu, stipka soli, na potieranie zltok, 1 dl oleja, na posypanie praskovy cukor
Plnka: 500 g tvarohu, stipka soli, 50g margarinu, 4 PL krystaloveho cukru, vanilkovy cukor, 2 zltky, 100 g hrozienok
Tvaroh posolime, vymiesime a potom vymiesame s ostatnymi prisadami, okrem hrozienok, ktore pridame nakoniec.
V troche mlieka, ktore odoberieme z predpisanej davky, rozpustime 1 CL cukru, rozmrvene kvasnice, pridame trosku muky a nechamy vykysnut kvasok. Z kvasku z ostatnych prisad vypracujeme:
1 cesto: Potom vypracujeme 2 cesto. 1. kysnute cesto rozvalkame, natrieme nan maste cesto a poskladame: najskor 2 protilahle strany do stredu a potom rovnako druhe 2 strany. Nechame odpocivat 15 minut - cesto rozvalkame - opakujeme este 2 x. Potom cesto pokrajame na stvorceky a lyzickou nan pokladieme plnku. Protilahle spice spojime. Kaizerky ukladame tesne k sebe na vymasteny plech, pricom boky potierame olejom, aby sa upecene dali oddelit. Vrch potrieme zltkom. Pecieme 30 minut do ruzova.

Žiadne komentáre: