11. 3. 2017

Bryndzové štvorčeky

20 dg hladkej muky, 1O dg rastlinneho tuku, 10 dg bryndze, sol, smotana, 1/2 kypriaceho prasku, vajce na potretie
Bryndzova plnka: 10 dg bryndze, 2 dg polohrubej muky, lyzica posekanej koprovej vnate
DO muky pridame zmaknuty rastlinny tuk, bryndzu, sol a asi lyzicu smotany. Nechame ho v chlade asi hodinu odlezat a pred valkanim ho este raz premiesime. ROzvalkame ho na placku asi 4 mm hrubu, okraje vyrovname nozom, aby vznikol obdlznik, prelozime na vymasteny plech, potrieme rozslahanym vajcom, ostrozkou pokrajame na male stvorceky so stranou 3 cm. Na kazdy stvorcek dame malu gulku bryndze, muky a kopru a v horucej rure upecieme dozlatova.

Žiadne komentáre: