11. 3. 2017

Jablkový dezert s džemom

4 jablka, ceresnovy dzem, 20 g mandli, 100 g hladkej muky, 80 g masla, 30 g praskoveho cukru, 5 vajec, zltok na potretie, orechy na ozdobenie
Jablka umyjeme, osusime a rozkrojime napoly. Z poloviciek jablk odstranime jadrovnik a do jamky ponom dame ceresnovy dzem. Mandle sparime vriacou vodou, osupeme a posekame nadrobno. Pridame muku, maslo, cukor, vajcia a vypracujeme cesto, ktore rozvalkame na pomucenej doske na hrubku 1 cm. Z rozvalkaneho cesta povykrajujeme kolieska velkosti jablk, kazde jablko prikryjeme jednym kolieskom cesta, potrieme rozslahanym zltkom, ozdobime polovickami jadier orechov, ulozime na plech a vo vyhriatej rure upecieme 20 minut.

Žiadne komentáre: