4. 3. 2017

Slepačia polievka so zeleninou

1 mensia sliepka, 1,5 l vody, sol, 1 cibula, 40 g masti, 60 g mrkvy, 60 g zeleru, 100 g karfiolu, 50 g zeleneho hrasku, 20 g ryze, mlete cierne korenie, zelena petrzlenova vnat
Ocistenu a umytu sliepku zalejeme vodou, osolime, uvedieme do varu a varime 1 hodinu. Potom sliepku vyberieme, maso vykostime, kosti vlozime spat do vyvaru a varime dalej. Cibulu posekanu nadrobno oprazime na masti, pridame ocistenu a pokrajanu mrkvu a zeler, oprazime a primiesame karfiol rozobraty na ruzicky spolu so zelenym hraskom. Vsetko podlejeme trochou vyvaru a udusime do polomakka. Potom pridame umytu ryzu, mlete cierne korenie, pokrajane maso, zalejeme precedenym slepacim vyvarom a dovarime. Hotovu polievku ochutime zelenou petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre: