5. 3. 2017

Pizza s kyslou kapustou

250 g polohrubej muky, 1/2 lyzicky soli, 1/2 kocky drozdia, 1/2 lyzicky cukru, 150 ml vlaznej vody, 4 lyzice olivoveho oleja, rajcinovy pretlak, 300 g kyslej kapusty, cervena cibula, 12 platkov prerastenej slaniny, 100 g struhaneho syra, 2 lyzicky korenia na pizzu
Muku zmiesame so solou. Drozdie s cukrom rozpustime vo vlaznej vode a pridame k muke spolu s olejom. Spracujeme cesto a nechame asi 30 minut kysnut. Plech pomastime olejom a cesto nan roztlacime, alebo ho rozdelime na 2 casti a vyvalkame. Na cesto natrieme rajcinovy pretlak a posypeme korenim na pizzu. Rozlozime odkvapkanu kyslu kapustu, postruhany syr, platky slaniny a kolieska cibule. Pecieme v rure na 250 stupnov 20 minut.

Žiadne komentáre: