350 g hladkej muky, 200 g hrubej muky, 60 g krystaloveho cukru, 300 g palmarinu, zltok, cele vajce, 1 dcl mlieka, 20 g drozdia, stipka soli
Plnka: 400 g krystaloveho cukru, 3 dcl mlieka, 350 g mletych orechov, 130 g struhanky, citronova kora, vanilkovy cukor, rum
Palmarin, cukor, vajcia a sol spracujeme v miske alebo na doske. Pridame muku a kvasok. Vypracujeme hladke cesto a nechame hodinu odpocinut. Cesto potom rozdelime na 5 dielov. Jednotlive diely rozvalkame, potrieme plnkou a zatocime. Pozdlzne poukladame na plech, potrieme zltkom, nechame ich vysusit. Po zaschnuti zltka natrieme zaviny, este raz, popichame vidlickou a dame upiect. Tento zavin sa da vyborne uschovat v mraznicke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára