25. 3. 2017

Ovocné nanuky

300 g ovocia (jahody, borievky, kompótované marhule...), 1 balíček vanilkového cukru, 200 ml smotany na šľahanie (vychladenej), 200 ml bieleho jogurtu, 4 PL práškového cukru
V jednej miske rozmixujeme ovocie s cukrom a jogurtom, v druhej ušľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a potom obsah oboch misiek opatrne premiešame. Pomocou väčšej lyžice premiestime hmotu do nanukových formičiek (k dostaniu v Ikei) a dáme mraziť aspoň na 6 hodín.
Tip: Po vybratí z mraziaku chvíľku trvá, než nanuky povolia z formičiek. Ak chcete tento proces urýchliť, rýchlo prelejte formičky horúcou vodou. Prakticky v každom supermarkete sú dnes k zohnatiu mrazené borievky, maliny a ostružiny. Ak ich použijete, budete musieť zmes ešte mierne prisladiť.

Žiadne komentáre: