25. 3. 2017

Oblátky so zmrzlinou

Suroviny pre 6 osôb :6 žĺtkov, 700 g cukru, 1 balenie strúhanej citrónovej kôry, 100 g hladkej múky, 50 g solamylu, na špičku noža prášku do pečiva, 6 bielkov, 200 g marhuľovej zaváraniny, 500 ml vanilkovej zmrzliny, 1 lyžička škorice, 600 g marhúľ (kompótovaných), 1 fľaška vanilkového krému (príp. zhotovíme), čokoládová strúhanka, sekané pistácie, marhule na ozdobu
Žĺtky rozšľaháme v 3 lyžiciach teplej vody. Za stáleho šľahania prisypávame cukor, až vznikne krém. Zmiešame strúhanú citrónovú kôru, múku, solamyl a prášok do pečiva. Bielok ušľaháme dotuha, vmiešame do múky a pripravíme cesto. Predhrejeme oblátkovú formu, ľahko vymastíme a cesto do nej nalejeme a pečieme podľa návodu k prístroju. Necháme vychladnúť. Polovicu oblátok potrieme marhuľovou zaváraninou prepasírovanou sitom. Zmrzlinu necháme ľahko roztopiť, zmiešame so škoricou a rozdelíme na oblátky. Prikryjeme druhou polovicou oblátok. Tortičky necháme stuhnúť v mrazničke. Ozdobíme marhuľami, vanilkovým krémom, čokoládovou strúhankou a nakoniec posypeme pistáciami.

Žiadne komentáre: