25. 3. 2017

Malinový krém

200 g mrazených malín, 200 g tvarohu (20%), 75 g cukru, 100 g jogurtu, šťava z 1 citrónu, 250 ml čokoládovej zmrzliny, strúhaná čokoláda, lístky mäty na ozdobenie
Maliny necháme roztopiť. Tvaroh, cukor, jogurt a citrónovú šťavu dáme do misy a dohladka ušľaháme. Niekoľko väčších pekných malín si odložíme stranou na ozdobu. Ostatné vmiešame opatrne do tvarohu. Malinový krém rozdelíme na 4 dezertné tanieriky. Čokoládovú zmrzlinu rozkrájame na plátky. Pôjde nám to lepšie, ak nôž predtým namočíme do horúcej vody. Čokoládovú zmrzlinu položíme na tvarohový malinový krém. Ozdobíme strúhanou čokoládou a posypeme zvyšnými malinami. Mätu umyjeme a dobre osušíme. Lístky otrháme zo stonkov a dezert nimi ozdobíme.

Žiadne komentáre: