25. 3. 2017

Majtaj šerbet so strúhaným kokosom

1 chem. neošetrený pomaranč, 50 ml bieleho rumu, 10 ml curacaa, 10 ml mandľového sirupu, 40 ml ananásovej šťavy, pomarančová šťava, 2 lyžice kokosovej strúhanky, medovka na ozdobu
Cukor povaríme s 50 ml vody a necháme schladiť (cukrový rozvar). Štyri kokteilové poháre dáme do chladničky. Pomaranč opláchneme horúcou vodou, zo šupky stiahneme jemné špirály. Šťavu vytlačíme a dáme stranou. Biely rum, curacao, mandľový sirup a ananásovú šťavu zmiešame. Vylisovanú pomarančovú šťavu, až na 200 ml, pridáme a pozvoľna vmiešame cukrový rozvar. Naplníme do kovovej misy a dáme zmraziť najmenej na 3 hodiny do mrazničky. Lyžičkou vykrajujeme malé kúsky šerbetu, ktoré narovnáme do dobre vychladených kokteilových pohárov. Posypeme kokosovou strúhankou. Lístky medovky opláchneme a osušíme. Šerbet obložíme pomarančovými špirálkami a medovkovými lístkami.

Žiadne komentáre: