6. 3. 2017

Nugátové roládky

200 g tvarohu, vajce, 8PL oleja, 70 g cukru, 250 g polohrubej muky, 1 CL prasku do peciva, muku na dosku, 200 g marcipanovej hmoty, praskovy cukor na dosku, 200 g orieskoveho nugatu, 70 g pistaciovych jadier, papier na pecenie
Tvaroh vymiesame s vajcom, olejom a cukrom nahladko. Muku preosejeme, zmiesame s praskom do peciva a zapracujeme do tvarohovej hmoty. Na pomucenej doske z cesta vyvalkame obdlznik. Marcipanovu hmotu na doske posypanej praskovym cukrom opatrne vyvalkame na obdlznik, ktory polozime do stredu na obdlznik cesta. Vo vodnom kupeli rozpustime nugat a potrieme nim zvysne cesto okolo marcipanu. Potom vsetko rovnomerne posypeme nahrubo posekanymi pistaciami. Cesto z uzsej strany pevne zavinieme. Valcek nakrajame na 16 kuskov 2 cm hrubych, ktore dame na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme v predhriatej rure pri miernej teplote 20 minut. Upecene roladky nechame vychladnut na mriezke.

Žiadne komentáre: