6. 3. 2017

Nákyp s pečeňou a so slaninou

600 g bravcovej pecene, 100 g udenej slaniny, cibula, 3 struciky cesnaku, vajce, 5 bielkov, chlieb, 100 g psenicnej krupice, 150 ml masoveho vyvaru, 500 ml mlieka, 30 g masla, 1 PL vegety, ostruhana kora z citrona, majoran, struhany muskatovy oriesok, sol, mlete cierne korenie, tuk na vymastenie
Na male kocky nakrajanu slaninu vyskvarime, pridame ocistenu, nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme dosklovita. Pridame pecen nakrajanu na male kusky, rozotrety cesnak, majoran, korenie, muskatovy oriesok, ostruhanu koru z citrona, vyvar a dusime 10 minut. Chlieb nakrajame na kocky a zalejeme mliekom. Prebytocne mlieko vyzmykame a pridame k pecenovej mase. Vsetko spolu premiesame, pomelieme a vmiesame vyslahany sneh z bielkov. K mase pridame zmaknute maslo, vajce, vegetu a psenicnu krupicu. Vlozime do tukom vymasteneho pekaca a pecieme v rure vyhriatej na 160 stupnov.

Žiadne komentáre: