6. 3. 2017

Čokoládový croissant

600 g hladkej muky, 1/2 l mlieka, drozdie, 5 g soli, 30 g masla, 2 vajcia, 60 g praskoveho cukru, maslovu kocku - 400 g masla, trochu hladkej muky
V mise rozmiesame drozdie s trochou vlazneho mlieka, pridame hladku muku, sol, makke maslo, cukor, vajcia. Vsetko dobre premiesime a pridame  hladku muku, sol, makke maslo, cukor, vajcia. Vsetko dobre premiesime a pridame podla potreby mlieko len tak, aby vzniklo cesto tuhsej konzistencie. Z masla a hladkej muky vypracujeme tukovu kocku. Muky pridame tolko, aby vzniklo mastne cesto, nie moc. Kysnute cesto vyvalkame na obdlznik, tukovu kocku polozime doprostred a prelozime cez nu cesto zo vsetkych stran. Potom ho rozvalkame na obdlznik a prelozime 3 krat. Tento postup zopakujeme 3 krat. Po poslednom prelozeni nechame hodinu odpocinut v chladnicke. Po vytiahnuti z chladnicky cesto vyvalkame a vykrajujeme trojuholnicky. Do stredu polozime napln, podla velkosti trojuholnika dame bud jednu alebo dve kocky cokolady. Zo sirsej strany trojuholnika zrolujeme croissant. Dame na plech vystlany papierom na pecenie, nechame este podkysnut, potrieme rozslahanym vajickom a pecieme pri 220 stupnoch, kym nebudu krasne zlatave.

Žiadne komentáre: