11. 3. 2017

Námornícke uzly

125 g tuku na pečenie, 125 g cukru., štipku soli, 3 vajcia, 2 polievkové lyžice rumu, 450 g múky, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, múku na posypanie dosky, tuk na vyprážanie, papierové obrúsky, vanilkový cukor
Tuk na pečenie, cukor, soľ a vajcia vymiešame do penista, pridáme rum, múku a prášok do pečiva. Vymiesené cesto necháme asi 30 minút odpočívať na chladnom mieste. potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra a nakrájame na pásiky dlhé 20 a široké 2,5 cm. Každý pásik zlahka previažeme na uzol a asi 5 minút vyprážame v horúcom tuku. vypražené namornícke uzly necháme odkvpkať od tuku na papierových obrúskoch. nakoniec ich obalíme vo vanilkovom cukre.

Žiadne komentáre: