22. 3. 2017

Morčacie rezne s rokfortovou omáčkou

4 morčacie rezne (á 180 g), 200 g mrkvy, 200 g brokolice, 2 cibule, 2 lyžice masla, 200 ml zeleninového vývaru, 50 ml bieleho vína, 125 ml kyslej smotany, 125 ml smotany na šľahanie, 150 g rokfortu, 1/2 viazaničky pažítky, bazalky a petržlenovej vňate, mleté biele korenie, soľ, 2 lyžice oleja Zelenina: Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance, brokolicu rozoberieme na ružičky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme lyžicu masla, na ktorej speníme 1 pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú mrkvu a brokolicu, podlejeme trochou vody a osolíme. Dusíme asi 7 – 10 minút. 
Omáčka: Druhú cibuľu speníme na lyžici masla. Prilejeme zeleninový vývar, biele víno, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie. Krátko, ale prudko povaríme. Rokfort postrúhame na hrubšie rezance, pridáme do omáčky a miešame, až sa syr rozpustí. Bylinky umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, najemno nasekáme a primiešame do omáčky. Omáčku ochutíme soľou a mletým bielym korením. Už nevaríme. 
Morčacie rezne umyjeme, osušíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a rezne z každej strany 4 – 6 minúty prudko opekáme. Nakoniec ich osolíme. Rezne preložíme na nahriate taniere, prelejeme rokfortovou omáčkou a servírujeme s dusenou mrkvou a brokolicou. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.

Žiadne komentáre: