22. 3. 2017

Čokoládový sen

250 g cery, 4 vajcia, balicek vanilkoveho cukru, 200 g praskoveho cukru, 100 g orechov, 100 g tortovej polevy kakaovej, 100 g hrozienok, 50 g zele cukrikov, 2 PL kakaa, 3 ks tortovych oblatok neplnenych, kavoviny na zdobenie
DO misky nad parou dame posekanu ceru, cele vajcia, vanilkovy a praskovy cukor, miesame do vzniku kremu. Do druhej misky si pripravime ostatne suroviny. Orechy posekame, tortovu polevu a zele cukriky pokrajame, oblatky porezeme na kusky 2x2 cm, vsypeme kakao a prebrate hrozienka. Misku s kremom odlozime z parneho kupela a do horuceho vysypeme posekane suroviny a dokladne pomiesame. Celu masu ihned vyklopime na 2x prelozeny alobal a vytvarujeme salamu, zabalime do alobalu a v chladnicke nechame stuhnut. Po stuhnuti prelozime salamu na podnos, polejeme tortovou polevou, po ztuhnuti pokrajame na tenke rezy.

Žiadne komentáre: