cibula, 1/2 l vody, 800 g hovadzieho masa, 3 masite kosti, zvazok polievkovej zeleniny, 8 zrniecok cierneho korenia, sol, 3 mrkvy, 1/2 zeleru, 150 g mucnych zemiakov, 1/4 karfiolu, 1/4 hlavky kelu, maly por, mala cukina, 1/2 zvazku petrzlenovej vnate
Neosupanu cibulu priecne rozrezeme, polovicky vlozime reznou plochou do rozhorucneho hrnca a dohneda oprazime. Podlejeme vodou, pridame umyte maso, kosti, nadrobno nakrajanu polievkovu zeleninu a cele cierne korenie. Vodu zvarime, pricom z povrchu pozberame vzniknutu penu. Polievku osolime a varime pri miernej teplote v otvorenom hrnci 1 1/2 hodiny. Mrkvu, zeler, zemiaky ocistime, umyjeme a nakrajame na 1 cm velke kocky. Karfiol rozdelime na ruzicky a spolu s kelom pokrajame na 1 cm hrube rezance. Por umyjeme, ocistime a nakrajame spolu s ocistenou cukinou na kolieska. Petrzlenovu vnat nasekame. Z polievky vyberieme maso a kosti, bujon prelejeme cez sito, varime do hrnca a zvarime na liter. Pridame zeleninu a varime 20 minut. Maso vykostime, nakrajame na kocky a spolu s petrzlenovou vnatou pridame k uvarenej zelenine.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára