4. 3. 2017

Krémová polievka z kuracích pečienok

100 g kuracich pecienok, karfiol, 1 l vody, 50 g masla, 40 g hladkej muky, 0,2 l smotany, muskatovy kvet, mlete cierne korenie, sol, nadrobno posekana petrzlenova vnat, polievkove korenie, zltok
Kuracie pecienky umyjeme a spolu s ocistenym karfiolom uvarime v osolenej vode do makka. Po niekolkych minutach varenia odoberieme z karfiolu niekolko este nie uplne makkych ruziciek a dame ich nabok. Z masla a muky pripravime bledu zaprasku, zalejeme ju vyvarom z pecienky a karfiolu, ochutime mletym ciernym korenim a muskatovym kvetom. Do polievky prelisujeme makku pecienku a zvysok karfiolu. Polievku precedime na odlozene ruzicky karfiolu a zalejeme smotanou s rozslahanym zltkom. Dochutime solou s nadrobno posekanou petrzlenovou vnatou a polievkovym korenim.

Žiadne komentáre: