400 g hlávkovej kapusty, 1 ½ l vody, soľ, rasca, 40 g slaniny, 30 g cibule, pol kávovej lyžičky mletej červenej papriky, 100 g zemiakov, 2 párky, ocot
Do horúcej vody dáme na tenké rezance pokrájanú kapustu, ktorú sme najprv dôkladne očistili a umyli. Pridáme trochu racse, osolíme a varíme. Slaninu pokrájame na malé kocky a roškvaríme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú opražíme do ružova, potom pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou a vlejeme do polievky. Očistené zemiaky postrúhame, zamiešame do polievky a povaríme asi 10 minút. Nakoniec pridáme trocha octu, na kolieska pokrájané párky alebo údenú bravčovú klobásku a ešte chvíľu povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára