23. 3. 2017

Kapustnica s klobásou s cesnakom

200 g bravcoveho pliecka, sol, 200 g zemiakov, 50 g mrkvy, 200 g paprikovej klobasy, 200 g kyslej kapusty, 2 bobkove listy, stipku mletej rasce, 3 cibule, 4 struciky cesnaku, 50 g masti, 80 g hladkej muky, 20 g mletej papriky, mlete cierne korenie, 200 ml kyslej smotany, petrzlenovu vnat na ozdobenie
Pliecko ocistime, umyjeme, vlozime do hrnca s osolenou vodou a na miernom ohni varime 30-40 minut domakka. Maso vyberieme a nakrajame na kocky. Zemiaky a mrkvu osupeme a umyjeme. Zemiaky rozkrajame na kocky, mrkvu na tensie pruzky, klobasu na kolieska. Kyslu kapustu i s nalevom vmiesame do vyvaru z masa a znovu nechame zvarit. Pridame zemiaky, bobkove listy, rascu a vsetko spolu povarime. Cibulu a cesnak osupeme, cibulu nakrajame na drobno, cesnak prelisujeme. V panvici roztopime mast a cibulu s cesnakom v nej oprazime, poprasime mukou a mletou paprikou, osmazime a zaprazkou vmiesame do polievky. Pridame kusky masa a kolieska klobasy, podla chuti osolime, okorenime a varime 20 minut. Na zaver kapustnicu zjemnime smotanou, ozdobime vnatou a servirujeme.

Žiadne komentáre: