23. 3. 2017

Jablkový chlieb

Na 3 chleby: 300 g susenych fig, 300 g vlasskych orechov, 1,5 kg kyslych jablk, 1/2 CL skorice, 1/2 CL mletych klincekov, 500 g krystaloveho cukru, 300 g hrozienok, 60 ml rumu, 1/2 CL solu, 1 kg polohrubej muky, 2 balicky prasku do peciva, 60 g olupanych mandli
Figy nakrajame na 1 cm kusky, orechy nahrubo pomelieme. Jablka osupeme a nahrubo nastruhame do misy. Pridame skoricu, klinceky, cukor, orechy, hrozienka, figy, rum, sol a prisady premiesame. Zmes prikryjeme foliou a nechame 10 hodin marinovat. Ruru vyhrejeme na 200 stupnov. Plech pirkryjeme papierom na pecenie. Muku najskor zmiesame s praskom do peciva a potom s ovocnou zmesou. Zo zmesi vyformujeme na plech 3 rovnako velke pecne a dekorativne ich ozdobime mandlami. Jablkove chleby pecieme hodinu do zlatista.

Žiadne komentáre: