9. 3. 2017

Hrianky s baklažánovou nátierkou

Pre 4 osoby: 2 PL olivoveho oleja, cibula, baklazan, 10 susenych paradajok, 6 uhoriek na nakladanie, 3 struciky cesnaku, niekolko vetviciek cerstveho tymianu, niekolko vetviciek cerstvej petrzlenovej vnate, 1 CL kremzskej horcice, 1 CL balzamoveho octu, 2 CL kapar, sol a mlte cierne korenie, bageta
Na panvici mierne rozohrejeme olej. Cibulu osupeme, nakrajame nadrobno a prazime, kym nezhnedne. Oplachneme baklazan a nakrajame ho na 1 cm kocky. Pridame ich k cibuli a na miernom plameni pri ustavicnom miesani prazime 8-10 minut, kym nezhnednu. Paradajky a uhorky umyjeme a nechame odkvapkat, nakrajame a pridame k baklazanu. Cesnak osupeme a prelisujeme. Tymian a vnat oplachneme a osusuime. Otrhame listky zo stoniek a pokrajame nadrobno. Trochu vnate si odlozime na ozdobenie. Zvysok byliniek vlozime do hrnca, pridame horcicu, ocot a kapary. Na miernom plameni vareime 5 minut a casto miesame. Medzitym nakrajame bagetu a opecieme ju na mriezkovanej platnu. Baklazanovu zmes ochutime, rozmixujeme. Natierku rozdelime na jednotlive taniere, posypeme vnatou a podavame s hriankou.

Žiadne komentáre: