9. 3. 2017

Hrianky s pečeňovým krémom

Pre 4 osoby: 200 g kuracej pecene, cibula, mrkva, platok surovej udenej sunky, 5 listkov salvie, 2 PL olivoveho oleja, 1 PL masla, 8 PL bieleho vina, feferonka, sol, cierne mlete korenie, na hrot noza postruhanej kory z chemicky neosetreneho citrona, 12 krajcov bieleho chleba
Pecen oplachneme studenou vodou a pokrajame na kocky. Cibulu osupeme, mrkvu oskrabeme. Zeleninu a sunku pokrajame na kocky, salviu na rezanceky. Olej zohrejeme spolu s maslom a rychlo v nom opecieme cibulu, mrkvu, salviu a sunku. Pridame pecen a opekame, kym nezmeni farbu. Zalejeme vinom, pridame feferonku, osolime, ochutime ciernym korenim, premiesame a nechame dusit 10 minut. Vlaznu pecen zmixujeme a dochutime citronovou korou. Podavame s hriankami.

Žiadne komentáre: