200 g hovadzieho rebra, 1 ks kuracich prs, 100 g bravcovej pecene, 60 g domacich sirokych rezancov, 100 g korenovej zeleniny, 1/2 rozka, 1/2 zltka, cesnak, petrzlenova vnat, majoranka, mlete cierne korenie, sol
Hovadzie rebro dame varit do solenej vody. Ked je maso polomakke pridame prsia a ocistenu zeleninu. Vsetko uvarime do makka. Vyvar precedime a opat privedieme do varu. Pecen zomelieme do misky, pridame zltok, na jemne kocky nakrajany rozok, rozotrety cesnak, majoranku, korenie a dobre premiesame. Zo zmesi pomocou lyzice urobime halusky, ktore vyvarime priamo vo vyvare. Do jednotlivych porcii polievky vkladame nakrajane hovadzie a kuracie maso, vopred uvarene rezance, pecenove halusky, zeleninu a petrzlenovu vnat.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára