4. 3. 2017

Držková polievka s majoránkou

700 g drziek, cibulu, sol, 1/2 vyvaru z kosti, lyzicu masti, 30 g hladkej muky, mletu papriku, rascu, mlete cierne korenie, strucik cesnaku, majoranku
Ocistene drzky viackrat dobre vyumyvame vo vode, dame do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Po 15 minutach varenia vodu zlejeme a drzky znovu zalejeme cistou studenou vodou. Vymenu vody po 15 minutach znovu opakujeme. Potom k drzkam pridame polovicu cibule, sol a varime 2 a pol az 3 hodiny. Na masti spenime druhu polovicu cibule, pridame muku a urobime tmavsiu zaprazku, do ktorej dame trochu mletej papriky. Zaprazku zalejeme precedenym vyvarom z drziek a kosti. Pridame rascu, korenie, pretrety cesnak so solou a varime este pol hodiny. Potom pridame na rezance pokrajane drzky a varime este 5 minut. Polievku musime obcas premiesat. Nakoniec ju dochutime majorankou.

Žiadne komentáre: