5. 3. 2017

Bábovka z tvarohového cesta

5 vajec, 250 g praskoveho cukru, 250 g margarinu, 250 g makkeho tvarohu, trosku soli, 250 g vyberovej muky, 1 kypriaci prasok, 100 g hrozienok, 2 lyzice kakaa, 20 g margarinu a 20 g jemnej struhanky na formu, 100 g cokolady, 50 g Ivy
Zltky vymiesame s cukrom, primiesame zmaknuty margarin, tvaroh a trosku soli. Muku premiesame s kypriacim praskom a striedavo ju primiesame k vymiesanej zmesi s vyslahanym bielkovym snehom. Pridame umyte hrozienka a premiesame. Polovicu cesta oddelime a primiesame do neho kakao. Babovkovu formu vytrieme margarinom, vysypeme preosiatou struhankou a lyzicou ju naplnime striedavo svetlym a tmavym cestom tak, aby vznikla mramorova struktura. Pecieme asi 1 hodinu pri miernej teplote. Upecenu babovku vyklopime a po vychladnuti ju polejeme roztopenou cokoladou s Ivou.

Žiadne komentáre: