5. 3. 2017

Dolky s lekvárom a tvarohom

20 g drozdia, 1 mala lyzicka praskoveho cukru, 2-3 zltky, sol, kora z 1/2 citrona, 300 g polohrubej muky, 5-6 dl mlieka, olej na opekanie, lekvar, tvaroh, kysla smotana
Drozdie rozmrvime a vymiesame s cukrom a zltkami. Pridame trosku soli, postruhanu citronovu koru, preosiatu muku a teple mlieko. Vsetko spolu do hladka vymiesame, prikryjeme a nechame na teplom mieste vykysnut. Cesto je dobre vykysnute, ked sa jeho objem zdvojnasobni. Vykysnute cesto davame naberackou do vymastenej rozohriatej dolkovej formy a z oboch stran postupne opekame. Podavame potrete lekvarom, posypane tvarohom a pokvapkame kyslou smotanou.

Žiadne komentáre: