500 g hladkej muky, 40 g drozdia, 1/8 l mlieka, 1 balicek vanilkoveho cukru, 100 g cukru, 2 vajcia, stipka soli, 100 g rastlinneho cukru, tuk na vyprazanie, 100 g ribezloveho dzemu, 100 g marhuloveho dzemu, praskovy cukor na posypanie
Do misy nasypeme muku, do prostriedku rozdrobime drozdie, nalejeme trochu vlazneho mlieka a pridame cukor, vanilkovy cukor, sol a vajcia. Rastlinny tuk nechame zmaknut a po kuskoch na kraji misy. Vsetky prisady potom zmiesame na vlacne cesto a potom zakryte ho nechame kysnut asi 30 minut. Cesto este raz premiesime a vyvalkame na doske na hrubku 1 a pol cm. Formickou alebo poharikom vykrojime kolieska s priemerom asi 8 cm a uprostred vykrojime este maly otvor. Po 15 minutovom kysnuti sisky vyprazame dozlatista v horucom oleji tak, aby boli v nom ponorene. Sisky plnime este horuce jednym alebo druhym vymiesanym dzemom a napokon posypeme praskovym cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára