13. 3. 2017

Doprajte si chutnú rybu

Nakup - cerstva ryba ma jasne oci, pevne maso a na dotyk je elasticka. Aj mrazenu rybu mozete kupit v lepsej kvalite, ak si overite, ci nema na sebe tmave plochy po zamrazeni.
Rozmrazenie - filety poukladajte vedla seba na tanier a prikryte nechajte cez noc rozmrazit
Vycistenie - najskor noznickami odstrihnite rybe plutvy. Ak ju chcete pripravit s kozou, treba ju najskor opacnou stranou noza jemne zbrusit. Rybu potom vysprchujte zvonku i zvnutra studenou vodou.
Priprava - Ostrym nozom rozrezte maso od hlavy k chvostu a ostrante kosti. Mensie kosticky povyberajte pinzetou.
Pecenie - Ryby s makkym masom pokvapkajte citronovou stavou, lahko okorente, osolte a nakoniec opecte na panvici na horucom oleji. Tesne pred dopecenim pridajte do panvice 1 Pl masla, aby sa koza upiekla dochrumkava.

Žiadne komentáre: