13. 3. 2017

Voňavé kakao

Najskor cokoladu nasekame na drobne kusky alebo najemno nastruhame. 2/3 roztopime vo vodnom kupeli. Davame pozor, aby sa do misky nedostala para, inak sa v cokolade vytvoria hrudky. Roztopenu cokoladu vyberieme z vodneho kupela a primiesame zvysok nastruhanej cokolady.
Ak chcete mat na pralinke alebo torte peknu glazuru, do roztopenej cokolady pridame maslo alebo kokosovy tuk. Na 200 g cokolady pouzijeme 70 g masla.
Cokoladove rolky pripravime tak, ze roztopenu cokoladu vylejeme na sklenenu alebo plechovu dosku. Ked masa stuhne, pritlacenim noza naplocho vyrobite z tuhnucej cokolady rolky.
Mriezku vytvorime tak, ze roztopenu cokoladu naplnite do cukrarenskeho vrecka. Na pergamenovy papier opatrne nakreslime cokoladovu mriezku, ktoru nechame stihnut v chladnicke. Potom uz len opatrne odstranime papier a je to.

Žiadne komentáre: