13. 3. 2017

Ako zdavo pripraviť jedlá?

Varenie v pare - idealny sposob pripravy zeleniny. Naukladame ju na kovovy parak a postavime nad hrniec s vriacou vodou. Zelenina pri vareni vo vode strati vela vyzivnych latok, kym v pare su straty minimalne.
Grilovanie a pecenie na ohni - pecenie na grile ci nad drevenym uhlim je vhodne na pripravu hydiny, ryb a niektorych druhov zeleniny, napriklad baklazanu, cukiny, paprik a pod. Niektore jedla treba potriet olejom, aby nevyschli, no maso a slanina to nepotrebuju.
Prazenie - prazit sa da vsetko: maso, hydina, ryby aj zelenina. Priprava je velmi jednoducha, treba vsak davat pozor, aby ste to neprehnali s olejom. Najlepsie je pouzit wok ci panvice, na ktorych sa uz velakrat prazilo. Idealna je teflonova panvica, ktora si vyzaduje este menej tuku.
Varenie v mikrovlnnej rure - je velmi rychle. Pripravou jedla stratia velmi malo vyzivnych latok. Mnoho pokrmov sa da pripravit bez tuku, staci pridat par kvapiek vody.
Farebne pre krpcov - staci, ak zajdete do potravin, cukrove perlicky, farebne gulocky, praskovy cukor a potravinarska farba sa na pecenie dobrot pre deti urcite zidu.
Uslachtile s cokoladou - ci s polevou, alebo len s tenkymi pasikmi, tekuta cokoladova poleva vycari z vasich kolacikovych popolusiek tie najkrajsie princezne.
Aromaticke so susenym ovocim - biele, zlte, oranzove, cervene ci fialove, uz pri pohlade na ne sa vam zacnu zbiehat slinky v ustach. Ako na to? Do cesta pridajte suseny ananas, marhule, mango ci slivky.
Cenovo vyhodne - zmiesajte praskovy cukor s kakaom a este horuce kolaciky posypajte cez sitko praskovou zmesou. Ked nechcete cukrit cele kolace, staci vystrihnut sablonu z papiera a cez nu posypat.

Žiadne komentáre: