11. 3. 2017

Domáce škvarkové pagáče

0,5 kg hladkej muky, 2,5 dl kyslej smotany, 5 dg kvasnic, 2 vajcia do cesta, 1 na potretie, 0,5 kg skvariek, sol, trochu oleja
Kvasnice, lyzicka muky a kysla smotana nakysnu na kvasok. Skvarky posekane nadrobno pomiesame s tretinou muky. Zo zvysku muky, kvaska a 2 vymiesanych vajec urobime cesto. To na pomucenej doske rozvalkame. Proostrednu tretinu potrieme skvarkami a prikryjeme druhou krajnou tretinou. Cesto jemne vyvalkame a zase poskladame na tretiny. Opakujeme asi trikrat. Nechame postat asi 20 minut. Potom zlahka rozvalkame na cm hrubku, vykrojime formickou pagaciky a polozime na pomuceny plech. Pagaciky drotenkovou stranou noza namriezkujeme, potrieme vajcom a nechame na plechu nakysnut 60 minut.

Žiadne komentáre: